Forum |
|
|
30150. | Odnośnie wpisu numer: 30146 Podaj, kolego, te pozycje literatury podróżniczej i tytuły artykułów. |
|
| podróżny |
| Makowo, Piątek 11-04-2014 |
|
30149. | Odnośnie wpisu numer: 30138 Prywatny folwark to mało powiedziane. Nasi ogniomistrzowie korzystają prywatnie z łącza internetu, które my płacimy [...].
Pan [...] to nawet ma prywatne wejście na teren obiektu wybudowanego za pieniądze podatników. Korzysta z wozu bojowego. Gdy jest upał, podlewa własny ogródek.
Czas skończyć z prywatą i przyjrzeć się pracy organizacjom społecznym które korzystają z publicznych pieniędzy, a takich przypadków jest wiele.
Ale jak będą wybory takie przypadki wypłyną a obecna władza już jest spisana na straty. [...] |
|
| Rafaelo |
| Susz, Piątek 11-04-2014 |
|
30148. | Odnośnie wpisu numer: 30146 Pomieszkuje we Francji. |
|
| czytelnik |
| Iława, Piątek 11-04-2014 |
|
30147. | Odnośnie wpisu numer: 30087 Co do przesiadywania przez strażaków w remizie, to nie mam zdania.
Dla mnie mogą sobie siedzieć. Przynajmniej zajmują czas kilkunastu dzieciaków, które nie wałęsają się bez celu po mieście i nie szpecą ścian LASowymi napisami.
Jednak co do samej pracy chłopaków "z sikawkami" uwagi mam, bo jeśli o 4 nad ranem budzi mnie wyjąca syrena, dlatego że gdzieś pali się śmietnik, to chyba ktoś tam ma nie równo pod hełmem?! |
|
| podatnik |
| Susz, Piątek 11-04-2014 |
|
30146. | Czy ktoś może mi tu powiedzieć co dzieje się z wybitnym podróżnikiem iławskim? Zjechał cały świat, zwiedził ponad 70 krajów, napisał wiele artykułów i książek o tematyce turystycznej [...], a teraz o nim zupełnie cicho.
Co robi teraz były dyrektor szkoły "czwórki"? [...] [Czesław Olszewski]
Wyprowadził się z Iławy? |
|
| były uczeń |
| Iława, Czwartek 10-04-2014 |
|
30145. | Jestem ciekawa, co dzieje się z naszymi "iławskimi trojaczkami"?
Jak sobie radzą? :) |
|
| Kaja |
| Iława, Czwartek 10-04-2014 |
|
30143. | Odnośnie wpisu numer: 30138 "Jak można być takim chamskim - oczerniać swoich kolegów" [...]
Zawsze koszula ciału bliska.
Chłopaki z ochotniczej! Nie dajcie się. Po ryjach i do przodu. Inaczej ludzie [...] was wyportkują. |
|
| starszy sikawkowy |
| Susz, Czwartek 10-04-2014 |
|
30141. | ROCZNICA
Polami mokrymi od pleśni
Bo wiosna nierychła w tym roku
Szedł odgłos podobny do pieśni
Zaklęty w białym obłoku
Szedł tak najwyraźniej od wschodu
Żałosna w nim grała kantata
Pomimo wiatru i chłodu